An slab pentru vânzătorii de lubeniţă. Producătorii se plâng că vânzările au scăzut din cauza intermediarilor

Data publicării:
pepenari

Doina Bojneagu a investit mii de euro în producţia de lubeniţă şi pepeni. Ca să-şi vândă marfa a parcurs 600 de kilometri din judeţul Dolj până în Oradea. Doarme toată vara într-o maşină, împreună cu toată familia, şi spune că banii câştigaţi abia dacă îi ajung pentru un trai modest. Chiar dacă marfa oltenilor este de calitate, femeia se plânge că vânzările merg din ce în ce mai greu.

"Nu putem în primul rând să ne vindem marfa de bişniţari, aici unde vând mă costă 40 de milioane pe lună şi nu am mare venit", spune Doina Bojneagu, producător de lubeniţă din Dolj.

Tot din vânzarea pepenilor trăieşte şi Ancuţa, care de 12 ani aduce în Oradea lubeniţă cultivată în Bechet, judeţul Dolj. Recunoaşte că anul acesta nu ştie dacă îşi va recupera investiţia din cauza concurenţei intermediarilor. "Merge vânzarea foarte prost, investiţia este foarte mare şi preţurile mici", spune femeia. 

Prăbuşirea vânzărilor i-a făcut pe mulţi comercianţi să renunţe la locurile pe care le închiriau an de an. În schimb, clienţii spun că marfa nu este atât de bună ca altădată. "Nu este dulce, altădată era mai bună", spune un client.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri