Anchetă în cazul accidentul de la Lugaş. Tragedia, provocată de un şofer din Aleşd

Data publicării:
accident DN1 Lugas6
foto: Adrian Fora/alesdonline.ro

Poliţia Bihor a făcut publice primele date ale anchetei în cazul accidentului de marţi seara, de pe DN1, petrecut în afara localităţii Lugaşu de Jos şi soldat cu doi morţi. Evenimentul rutier s-a petrecut după ce un şofer de 32 de ani, din Aleşd, a intrat cu viteză prea mare într-o curbă şi a lovit două maşini. Două persoane au murit şi şapte persoane au fost rănite.

accident DN1 Lugas3
foto: Adrian Fora/alesdonline.ro

Anchetatorii au stabilit că accidentul s-a petrecut la ora 21:05. În timp ce se îndrepta spre Oradea, un bărbat de 32 de ani, din Aleșd, „nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la dreapta, a pătruns și a circulat pe sensul opus, unde a acroșat un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 42 de ani, din comuna Bratca, județul Bihor, care s-a răsturnat în afara părții carosabile”.

Maşina aleşdanului s-a izbit apoi frontal de un alt autoturism condus regulamentar de un bărbat de 32 de ani, din localitatea Iernut, județul Mureș, şi l-a aruncat în afara şoselei.

În urma accidentului, şoferul maşinii de Mureş şi o pasageră de 27 de ani din autoturismul său au murit.

În schimb, şoferul din Aleşd şi un pasager de 16 ani, aflat lângă el, au scăpat cu răni uşoare. Leziuni uşoare au suferit două tinere de 20 și 19 ani, ambele din comuna Bratca, pasagere în cel de-al doilea autoturism și trei minori de 13, 10 și 1 ani și 3 luni, toți din județul Mureș, pasageri în cel de-al treilea autoturism.

Cercetările polițiștilor rutieri continuă.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri