Sari la conținut

Anchete la CAS Bihor după scandalul bolnavilor aduşi cu targa la ghişee

Sunt anchete la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, după scandalul bolnavilor aduşi cu targa la ghişee pentru o adeverinţă.

Ministrul Sănătăţii a trimis la Oradea corpul de control, care urmează să sosească şi să verifice împrejurările în care a avut loc incidentul de miercuri.

Pe lângă aceasta, directorul CAS Bihor a cerut întrunirea unei comisii ce va efectua o anchetă internă. Vor fi verificate respectarea procedurilor de emitere a cardurilor şi adeverinţelor de sănătate şi felul în care s-au comportat funcţionarii Casei.

Concluziile acestei verificări ar putea fi cunoscute chiar la sfârşitul acestei zile.

Gheorghe-Ludovic Varga, directorul CAS Bihor, pentru Digi24 Oradea: "Am dispus o anchetă, s-a constituit o comisie de anchetă din care fac parte cei doi directori executivi şi un funcţionar cu studii superioare din subordinea medicului-şef. Scopul acestei anchete este să încercăm să elucidăm problemele care au apărut, dacă s-au respectat procedurile de emitere a cardurilor şi adeverinţelor de sănătate şi dacă cineva se face vinovat în acest caz. Am cerut ca până azi să încerce să finalizeze; în condiţiile în care din motive obiective nu se poate, o să mai dau un termen."

În funcţie de rezultatele celor două investigaţii vor fi luate măsuri, spun oficialii CAS.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş