Anchete la stația de butelii din Ștei. Stația unde s-a produs explozia avea toate avizele necesare

Data actualizării: Data publicării:
explozie Stei raniti ambulante SMURD 040219 (3)

Explozia de la stația de încărcare a buteliilor din Ștei face obiectul a trei anchete desfășurate de Parchet, Inspectoratul Teritorial de Muncă și de pompieri. Până acum s-a constatat că stația întrunea toate condițiile și avea toate documentele legale pentru a funcționa. Între timp, cei șapte răniți sunt sub supravegherea medicilor de la Spitalul Județean din Oradea, în stare stabilă.

Imediat după producerea exploziei, la stația din Ștei a fost trimis un echipaj de intervenţie chimică biologică, radiologică şi nucleară care a verificat zona. Cercetările au continuat și astăzi.

„În acest moment specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana sunt la fața locului pentru cercetarea împrejurărilor determinante și a cauzei probabile de producere a evenimentului", a precizat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș fac, la rândul lor, verificări într-un dosar penal. Sunt vizate infracţiuni de vătămare corporală din culpă, distrugere şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

imagini ISU Crișana

Conform inspectorilor de muncă, stația de îmbuteliere unde s-a produs explozia întrunea toate condițiile și avea toate avizele necesare.

„Din punct de vedere al activității lucrau legal. Au fost întrunite toate condițiile și toate solictările legale pe care le are pentru funcționare această firmă, dar e doar în fază premergătoare cercetarea ITM Bihor", a specificat Marius Rotar, șeful ITM Bihor.

„Operatorul economic deținea autorizațile și avizele necesare funcționării din punct de vedere al prevenirii situaților de urgență", a confirmat și purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Potrivit ultimelor evaluări, din cei șapte răniți transportați la spitalul județean din Oradea, patru sunt în stare mai gravă și sunt internați la Terapie Intensivă.

„Dimineață a început evaluarea bronhoscopică pentru vizualizarea leziunilor la nivelul căilor aeriene. Din fericire, acestea nu sunt foarte extinse, nici foarte profunde. În consecință s-a decis ca ei să rămână în Oradea, sunt resurse pentru tratamentul celor patru", a explicat dr. Hadrian Borcea, medic șef UPU-SMURD Bihor.

Din cei trei muncitori care au suferit arsuri minore, doi vor fi externați cel târziu miercuri. Al treilea a suferit contuzii dup ce a fost proiectat de suflul exploziei și va mai rămâne internat câteva zile.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri