Angajaţii Spitalului Municipal din Oradea fac recuperare şi aerobic la locul de muncă

Data publicării:
BETA aerobic spit municipal

După ce petrec ore întregi în fiecare zi în scaunele de la birou, funcţionarele spitalului municipal din Oradea abia aşteaptă să se dezmorţească în sala de aerobic. Supravegheate de un instructor, doamnele fac mişcări de fitness şi exerciţii pentru coloană. "Facem un fel de zumba, dans, exerciţii pentru coloană, am combinat stilurile. Am avut diferite persoane cu probleme foarte grave, nu putea să îşi întindă braţul, probleme grave de coloană." 

Iar efectele se văd. "Mă durea spatele enorm, dar de când vin aici mă simt mult mai bine. Facem foarte multe întinderi şi exerciţii pentru coloană", spune o angajată. 

Ideea sălii de relaxare, amenajată în laboratorul de recuperare, a fost preluată din Occident. 

Psihologul Camelia Dindelagan consideră că "aceste activităţi fizice vor optimiza rezultatele muncii lor, în special, prin creşterea capacităţii de concentrare şi mobilizare a atenţiei voluntare şi bineînteles prin optimizarea relaţiilor interpersonale".

Angajatele spitalului municipal au parte de două ori pe săptămână de câte două ore de mişcare, contra unei sume de cel mult 20 de lei pe lună. Şi bărbaţii din instituţie vor avea în curând la dispoziţie un teren de minifotbal şi de baschet.

reporter: Andrea Crişan
operator: Constantin Gheorghiţă/Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri