Antreprenori de succes. Doi orãdeni au pus bazele unei agenţii de marketing digital

Data publicării:
antreprenori 060916

Să-ţi deschizi o afacere în România nu este chiar atât de uşor precum pare. Descurajaţi din cauza birocraţiei greoaie şi a fiscalităţii excesive, mulţi antreprenori aflaţi la început de drum renunţă la business. Doi tineri din Oradea, specializaţi în marketing, au demonstrat însă că poţi să dezvolţi o afacere dacă ai ambiţie şi faci ceea ce-ţi place. Ei au pus bazele unei agenţii online de publicitate care se bucură deja de succes.

Timp de trei ani, Alexandru Ion şi Răzvan Modog, ambii absolvenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice, au muncit în cadrul departamentului de marketing al unei mari companii. Şi-au dorit însă să fie propriii şefi, aşa că în 2014 au renunţat la slujbe şi au înfiinţat o agenţie de publicitate online.

"Eram foarte limitat atât din punct de vedere al creativităţii, cât şi financiar. Aici, cerul e limita", spune Alexandru Ion.

Cei doi îşi amintesc că începutul nu a fost unul uşor. Cele mai mari bătăi de cap le-au dat birocraţia şi drumurile făcute de la o instituţie la alta, ca să îşi rezolve actele.

"Dosarul a fost puţin stufos, toate cerinţele, alegerea denumirii SRL-ului a fost o întreagă distracţie, cu valabilitatea şi cu denumirile care nu au fost şi ulterior au fost acceptate”, povesteşte Răzvan Modog.

"La început a fost foarte dificil pentru mine mai ales pentru că nu-mi place partea birocratică, cu hârtiile, dar după o lună, cu drumuri pe la diferite oficii, am reuşit în cele din urmă”, completează Alexandru Ion.

Afacerea au pornit-o cu o sumă nu mai mare de trei mii de euro. "Am avut economiile noastre pe care le-am investit în capital, în echipamentele de care aveam nevoie, în laptopuri, staţie grafică, tabletă grafică, cam acestea au fost investiţiile noastre pentru că totul se rezumă la mediul online. Să spunem până în 13 mii de lei investiţia."

Oferta celor doi este foarte diversificată: de la web design, branding, social medial până la platforme comerciale. Astăzi, portofoliul lor a ajuns să numere zeci de mari clienţi din diferite domenii.

"Am crescut foarte mult prin recomandări, primul client a fost cel mai greu, apoi totul a mers de la sine. Prin recomandări mergem şi în momentul de faţă, ţinem foarte mult să ne mulţumim clienţii actuali şi să-i atragem pe cei noi oferindu-le mai mult decât le promitem", explică Răzvan Modog.

Chiar dacă recunosc că îşi petrec cel mai mult timp în faţa calculatorului, tinerii sunt mulţumiţi că pot să facă ceea ce le place.

"E o muncă pe care o fac din pasiune şi atunci nu simţi trecerea timpului. Vii dimineaţa, te pui în faţa calculatorului şi te trezeşti că e ora 20, nu ai mâncat, nu ai făcut altceva, ai stat doar acolo”, spune Alexandru Ion.

Cei doi vor să-şi dezvolte afacerea şi să crească numărul angajaţilor.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri