Sari la conținut

Apa caldă şi căldura revin de duminică în toată Oradea

Magistralele vor fi reumplute în noaptea de sâmbătă spre duminică, timp de 8-10 ore. Primarul oraşului a precizat că nu a fost posibil ca reparaţiile la magistrala de termie să fie terminate în septembrie.

"Lucrări de asemenea anvergură nu se fac în fiecare an, iar înlocuirea rețelelor pe kilometri întregi nu poate fi făcută fără întreruperi de apă caldă și căldură. Era foarte bine ca aceste lucrări să se termine în luna septembrie, dar acest lucru nu a fost posibil. Investițiile majore care se fac în aceste magistrale și care erau foarte necesare vor face ca numărul avariilor să scadă semnificativ", a dat asigurări primarul Ilie Bolojan.

Stănel Necula, directorul societăţii Termoficare, a explicat de ce s-a ales soluţia întreruperii alimentării cu apă caldă a mai multor zone din oraş: "Din trei rele, am ales răul cel mai mic. Am încercat să furnizăm căldură la tot orașul într-adevăr cu o energie limitată, iar apă caldă acolo unde s-a putut, respectiv la 70% din populație. Niciodată sistemul de termoficare din Oradea nu a fost pus să funcționeze în aceste condiții, fără rețea sau cu circulație inversă pe rețea”.

Referindu-se la oprirea furnizării căldurii în noaptea de miercuri spre joi, directorul societăţii Termoficare, Stănel Necula, a precizat că aceasta a fost cauzată de o avarie la CET. Alimentarea cu agent termic a zonelor care au avut până acum căldură sau apă caldă a fost reluată în cursul acestei zile.

Editor web: Adrian Laboş