"Aparatele de tortură", remedii ideale pentru coloană

Data publicării:
stirea 203 20elongatii-55841

Hamuri, cârlige, scripeţi, oţel şi cingători din piele. Toate alcătuiesc un singur aparat, cel de elongaţii, folosit de terapeuţii din Băile Felix pentru "repararea" unor afecţiuni ale coloanei. "Fixarea pacientului se face pe un scaun, printr-un ham şi un alt ham aplicat la nivel toracal se fixează pe un scripete şi apoi urmează o întindere lentă, progresivă şi o comunicare bună cu pacientul pentru a primi un feedback, adică nu vrem să îl chinuim." spune Dacian Tămăşan, kinetoterapeut.

"Se adresează ţesutului moale paravertebral şi dacă sunt corect făcute se reuşeşte o distanţare, o depărtare a vertebrelor." completeaza dr. Mircea Tărău, medicul şef al bazei de tratament.

Cu alte cuvinte se reduce presiunea exercitată de vertebre asupra nervilor, presiune ce provoacă dureri constante, de multe ori cronice. Romică Stângaciu este un român stabilit în Irlanda de 18 ani. Revine periodic în ţară, la Băile Felix, pentru tratament. "De vreo 10 ani, dacă nu mă înşel am dureri de spate. Am căutat pe internet foarte mult timp şi am aflat că aici e cel mai bun loc de tratament, de asta sunt aici." povesteste Romică Stângaciu, pacient.

Elongaţiile sunt indicate mai ales pacienţilor cu discopatii, însă trebuie făcute doar la recomandarea medicului. "În sindroamele hiperalgice, durerile foarte intense de coloană cervicală, coloană lombară în niciun caz, de asemenea când există suferinţe neurologice evidente, iarăşi nu." sustine dr. Mircea Tărău.

Elongaţiile sunt strict interzise şi în cazul pacienţilor care suferă de modificarea axului coloanei vertebrale cum ar fi scolioza şi în cazul persoanelor care au trecut de 60 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri