Sari la conținut

Aplicaţie online pentru CV. Proiectul este conceput de trei români, studenţi în Danemarca

Povestea Novoresume a început în urmă cu doi ani. Tinerii s-au întâlnit în Danemarca, unde sunt studenţi, și au hotărât să participe la Innovation Cup, un concurs organizat de Copenhagen Business Academy. Proiectul aplicaţiei care ajută la crearea unui CV s-a bucurat de aprecieri, iar pe unul dintre iniţiatori chiar l-a ajutat să-şi găsească o slujbă la o bancă.

"Am încercat să îmi fac un CV cât mai original și cât mai diferit de ceea ce se cere în momentul de față și asta a lăsat o impresie foarte bună la angajator. Ulterior am aflat că în momentul în care mi-au văzut resume-ul erau aproape siguri că eu sunt persoana pe care urmează să o aleagă", susţine Cristian Letai, unul dintre realizatorii aplicaţiei.

Pe 22 februarie, românii au lansat versiunea beta a aplicaţiei. De atunci s-au înregistrat 300 de utilizatori, majoritatea studenți străini.

"Chiar ieri am trimis un survey și unul dintre răspunsuri a fost de la un student care a primit un job part-time pe PR la una dintre cele mai mari companii de televiziune din Copenhaga", spune Andrei Kurtuy, unul dintre realizatorii aplicaţiei.

Ca să-şi promoveze proiectul, au alcătuit CV-urile unor personaje din filmele SF. Materialele au ajuns virale pe mai multe pagini de socializare. De eficiența aplicaţiei s-au convins şi managerii români.

"Acest CV, fiind organizat pe o singură pagină, cu experiență de muncă, are competențe, are tot felul de alte abilități; îți dă o imagine generală și foarte specifică despre cel care ți-a trimis sau ți-a înmânat CV-ul lui", susţine Sorina Bradea, managerul unei companii din Oradea.

"Dacă mi-aș căuta un loc de muncă aș apela cu siguranță la acest CV", recunoaşte Anamaria Mesaroș, consultant HR în cadrul unei companii din Oradea. "Înțeleg că există o platformă pe care chiar poți să completezi direct și sigur e mult mai rapid."

Planurile celor trei studenți nu se opresc aici.

"Vrem să extindem numărul de resume-uri în funcție de experiența clienților noștri și de domeniul în care vor să aplice; 
pe viitor vrem să îi ajutăm și să ia interviul prin a crea simulatoare pentru ei", promite Ștefan Polexe, unul dintre realizatorii aplicaţiei.

Din echipa Novoresume fac parte Andrei și Cristian, amândoi din Bihor și Ștefan, originar din Argeș.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța