Apolodor, pinguinul călător | Spectacol pentru copii și părinți la Teatrul Arcadia din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
apolodor pinguin1

Una dintre cele mai îndrăgite povești ale copilăriei a prins viață, în weekend, pe scena teatrului de păpuși din Oradea. Copii și părinți deopotrivă au urmărit povestea lui Apolodor, pinguinul călător. Cu ajutorul versurilor și decorurilor pline de culoare, actorii au reușit să-i trimită pe spectatori într-o lume fantastică și au strâns ropote de aplauze.

Râsetele, aplauzele sau exclamațiile de uimire au marcat jocul actorilor care au pus în scenă aventurile lui Apolodor, personajul creat de Gellu Naum.

„Povestea Apolodor, pinguinul călător e una dintre cele mai frumoase poezii în stil povestire care se poate dramatiza, scrisă de Gelu Naum. O poezie genială, în care cu ajutorul rimei ne transportă într-o călătorie fantastică a lui Apolodor prin toată lumea", a spus Sebastian Lupu, regizorul spectacolului.

„Am încercat să creăm o atmosferă de joacă, de provocare reciprocă a actorilor pe scenă și practic dintr-o joacă am propus textul lui Apolodor, să-l jucăm interpretând mai multe personaje", a spus actorul Florin Silaghi.

O contribuție la reușita spectacolului și-a adus-o și scenograful Oana Cernea: „Am încercat să dau o atmosferă mai somptuoasă a circului și să fie vizual foarte plăcut pentru spectatori. Eu sper să le placă copiilor; am încercat să fie cât mai colorat, încât să îi satisfacă."

Copiii au fost însoțiți de părinți, care au redescoperit alături de cei mici universul copilăriei.

- Fetița mea a învățat poezia la școală și am vrut să vedem și teatru.
- Așteptați și dumneavoastră, ca adult, să vedeți specatcolul?
- Da! Nu am mai fost la teatru."

„- Fetiței mele îi place foarte mult Apolodor, pentru că citim cartea aproape în fiecare seară, de asta am și ales spectacolul asta.
- Și pentru dumneavoastră?
- Și pentru mine, pentru că e o experiență alături de copil."

„E un loc în care părinții pot avea împreună cu copii aceleași trăiri, să aibă momentul lor de intimitate, împreună cu spectacolul pe care îl urmăresc", a spus regizorul spectacolului.

Spectacolul "Apolodor, pinguinul călător" reprezintă cea de-a doua premieră a stagiunii 2018/2019 a Teatrului Arcadia.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri