Sari la conținut
News Alert

Aproape 450 de sportivi participă la Memorialul Herman Schier

Sâmbătă şi duminică, Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea găzduieşte cea de-a X-a ediție a Memorialului "Herman Schier" la nataţie. Aproape 450 de sportivi din România şi Ungaria s-au înscris la startul concursului organizat de  CSM Oradea, Clubul Sportiv Crișul și LPS Bihorul.

memorialul Herman Schier

foto: Primăria Oradea

Memorialul "Herman Schier" este cel mai important concurs de înot organizat în ultimii 20 de ani în Oradea, spun organizatorii. În acest weekend au venit sportivi din Baia Mare, Satu Mare, Reșița, Cluj, Târgu Mureș, Bistrița, Brașov, Pitești, Arad, Timișoara şi Turda, dar şi din Ungaria.

Aceştia sunt născuţi între anii 2001 şi 2010. Concursul se va desfășura pe 10 culoare de câte 50 de metri.

„Memorialul Herman Schier este un bun prilej de verificare înaintea campionatelor naționale. Noi sperăm ca sportivii care au confirmat în decembrie la campionatele naționale să confirme și la campionatele din acest an. Totodată, ne dorim ca și această edițe a campionatului să atragă la fel de mulți iubitori ai înotului ca și în anii precedenți. Prin urmare, cei care doresc să îi susțină pe sportivi sunt așteptați în tribune, intrarea fiind liberă", a transmis Georgeta Schier, soția regretatului antrenor Herman Schier.

Herman Schier (1945 - 2007), primul înotător român care a înotat suta de metri sub 56 de secunde. În perioada cât a activat la Clubul Crișul, sportivii antrenați de acesta au stabilit peste 350 de recorduri naționale la copii, juniori și seniori.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă