Aproape jumătate dintre mașinile verificate anul trecut, în trafic, de RAR Bihor aveau probleme tehnice. 31 prezentau pericol iminent de accident

Data publicării:
trafic RAR Politie control (2)
foto: RAR

Dintre cele 2460 de vehicule pe care inspectorii Registrului Auto Român (RAR) Bihor le-au verificat, anul trecut, în trafic, 47,12% nu erau conforme, se arată într-un comunicat al instituției. Mașinile cu probleme aveau defecțiuni la instalațiile de iluminare și semnalizare, la suspensie și cauciucuri ori la sistemele de frânare și direcție.

foto: RAR
foto: RAR

foto: Registrul Auto Român

“1,83% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 523 de amenzi contravenționale și au fost retrase 358 de certificate de înmatriculare”, se arată în comunicatul Registrului Auto Român.

La nivel național au fost verificate aproape 68 de mii de vehicule, dintre care aproape jumătate erau neconforme și în jur de 3500 prezentau pericol iminent de accidente.

În cazul în care a fost reținut certificatul de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele RAR din țară.

„Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, au precizat reprezentanții Registrului Auto Român.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri