Aquapark-ul din Oradea: 100.000 de vizitatori şi încasări de 1.100.000 de euro în 2017

Data actualizării: Data publicării:
aquapark oradea 1

În mai puţin de un an de la inaugurare, aquapark-ul din Oradea îşi demonstrează rentabilitatea. Peste 100 de mii de turişti au adus încasări de peste un milion de euro şi au pus pe profit prima investiţie de acest fel făcută de o autoritate locală din România. Administratorii au planuri de dezvoltare a complexului termal ca să facă şi mai atractivă investiţia de 20 de milioane de euro.

De la începutul anului peste 100 de mii de vizitatori au trecut pragul Aquapark-ului Nymphaea din Oradea şi au adus mai bine de un milion de euro încasări.

"Cumulând situaţia de venituri şi cheltuieli, la ora actuală suntem pe plus. Doar rămâne să ne dăm seama în timpul verii care va fi raportul dintre venituri şi cheltuieli", susţine Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

Pentru a ajunge la acest nivel, autorităţile au investit 20 de milioane de euro şi au amenajat cel mai mare complex termal din vestul ţării.

"Aquapark-ul din Oradea se întinde pe o suprafaţă de 7 hectare, are 15 bazine interioare şi exterioare, iar cel mai înalt tobogan are 16 metri şi o lungime de 270 de metri", spune Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Orădenii consideră că investiţia a meritat: "Chiar ne bucurăm că s-a renovat, pentru că aici cândva era un ştrand şi nu era bine amenajat."

"E superb; poate să fie un pic mai ieftin, ca şi familiile cu mediu ok să-şi permită, dar e superb."

"Este un succes, deoarece oamenii vin din toate colţurile ţării, chiar şi din afară, şi s-a dovedit asta în vacanţa de Rusalii 1-5 iunie, toate locurile de cazare erau ocupate", a precizat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Numărul mare de vizitatori a dus la apariţia unor cozi de sute de persoane, care aşteptau să intre în aquapark-ul cu o capacitate de 1850 de persoane. Ca să rezolve problemaa fost introdus serviciul de cumpărare online a biletelor cu cel puţin o zi în avans, iar în unele bazine accesul e permis încă de la ora 6. În plus, "începând de săptămâna trecută am scos biletul de trei ore în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale", spune directorul Andrica.

Ca să creeze condiţii şi mai bune vizitatorilor, administraţia intenţionează să ridice un mic hotel pentru clienţii complexului.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri