Arcaşi de Oradea. Pasionaţii de tir cu arcul îşi pot testa armele într-o sală de instructaj special aranjată pentru ei

Data publicării:
arcasi 201113

Tirul cu arcul este un sport care se poate practica la orice vârstă, spun pasionaţii. Din această săptămână, orădenii au la dispoziţie o sală de instructaj, dar şi un magazin unde pot cumpăra arcurile şi săgeţile, aduse în mare parte din Ungaria.

"Avem arcul compound, care este împreună cu sistemul de ochire, cu toate accesoriile care cuvin acestui arc, arcurile olimpice, şi arcurile tradiţionale", spune Francisc Ridi, patronul magazinului de arcuri.

Cele din urmă sunt copii fidele ale celor folosite cu sute de ani în urmă de triburile nomade, precum mongolii, hunii sau avarii. "Aceste arcuri au fost găsite în sarcofage, în mormintele luptătorilor. Pentru că la vremea respectivă, un luptător care era renumit în oastea lui a fost înmormântat împreună cu calul şi împreună cu armamentul său."

Arcaşii amatori au posibilitatea să îşi facă face abonament la sala de instructaj, unde pot folosi arcurile proprii ori le pot închiria. Cele mai ieftine sunt armele pentru copii, ale căror preţuri încep de la 175 lei. Arcurile pentru sportul de înaltă performanţă depăşesc 2500 de lei.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Gábor Szilágyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri