Sari la conținut

Arestări în cazul jafului unei bijuterii din Oradea. Suspecți: patru cetățeni maghiari

Patru cetățeni maghiari, suspectați de implicare în jaful unei bijuterii din Oradea, au fost reținuți în urma mai multor acțiuni ale poliției ungare, în colaborare cu polițiștii români. Bărbații au dat lovitura chiar în noaptea de Înviere, când au plecat cu bijuterii estimate la 100 de mii de euro. Anchetatorii au date că cei patru sunt și autorii mai multor spageri pe teritoriul Ungariei, alături de alte două persoane.

sursă video: Poliția maghiară

Jaful de la bijuteria din Oradea s-a petrecut în noaptea de Înviere, 30 aprilie/1 mai 2016, dar a fost descoperit abia marți, 3 mai, când angajații s-au întors la muncă după minivacanța de Paște.

Potrivit unor informații, hoţii au intrat prin acoperiş şi au spart tavanul în mai multe locuri. Au smuls camerele de supraveghere şi au dezactivat sistemul de alarmă care nu a mai alertat firma de pază şi protecţie aflată aproape de bijuterie.

Seiful a fost tăiat cu ajutorul unui flex, iar suspecţii au luat dinăuntru bani (1800 de lei, spun polițiștii) și bijuterii estimate la peste 100.000 de euro.

seif bijuteriespargere bijuterie

În timpul anchetei, polițiștii maghiari și români au adunat date care i-au indicat drept suspecți principali patru cetățeni maghiari, de 23, 46, 52 și 62 de ani. Ultimii trei au participat anterior la o serie de spargeri pe teritoriul Ungariei, serie începută în luna februarie a acestui an. Bărbatul de 23 de ani li s-a alăturat cu ocazia loviturii de la Oradea.

Alături de cei patru au mai acționat două persoane, iar împreună ar fi dat spargeri în Ungaria, în zonele Salgótarjánban, Nagykáta, Erdőkertesen, Tiszakanyár, Őrbottyán și în Budapesta.

Cinci dintre membrii grupului au fost arestați în lunile septembrie şi octombrie. Al şaselea suspect, care deținea o armă de foc, a fost reţinut pe 8 noiembrie de Centrul Antiterorist din Ungaria. (imagini jos)

sursă video: Poliția maghiară

Reporter: Balazs Barabas
Editor web: Adrian Laboș