Artiștii orădeni se pregătesc de 1 Martie. Mii de mărțișoare vor ajunge la doamnele din oraș

Data publicării:
martisoare

Anca Copăcean a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru 1 Martie. Pentru acest an, artista s-a gândit la o colecție de mărțișoare cu dublă utilitate. Asta înseamnă că micile decorațiuni vestimentare din lemn de nuc, stejar, plop sau cireș pot fi purtate pe post de mărțișor iar după, în loc de broșe, pandantiv sau brățară.

"Este un simbol prețuit de români și care încă mai prinde la noi. Prima dată am început cu mărțișoarele pictate manual, după care am început să facem mărțișoare gravate cu motive specific românești. Unele dintre ele sunt și inspirate din secessionul orădean", explică artista.

Aproape gata cu pregătirile pentru 1 Martie e și Romanța Timoș. Pasiunea artistei pentru mărțișoare a început din copilărie. Anul acesta are în plan realizarea a 700-800 de bucăți pe care le va expune în Oradea și Timișoara.

"Vreau să fac ce îmi place, ce simt și m-am adus anul acesta pe cermică, pe material, pe pastă ceramică și motivele clasice, adică trifoiul cu patru foi, buburuze. Bineînțeles că am făcut și flori pictate în acrilice, tot pe suport ceramic sau pe pânză. Am făcut buchețele în miniatură, din flori, hârtie, carton."

Cum vor arăta mărțișoarele create de artiști așteaptă să vadă și cumpărătorii, în special cei care sunt în căutarea unui obiect inedit.

"În general, cele handmade sunt mult mai frumoase, mai atent lucrate."

"Cele făcute de artiști sunt mai drăguțe, deoarece pun accent și pe detalii și consider că sunt mai deosebite. Poate folosesc unele culori care sunt mai deosebite, care își atrag atenția."

Prețurile mărțișoarelor semnate de artiștii locali pornesc de la patru lei. În funcție de complexitatea modelului pot să ajungă și la 15 lei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri