Aşteptare cu orele în vămile cu Ungaria

Data publicării:
aglomeratie vama

A fost aglomeraţie miercuri seara în vămile cu Ungaria. Șoferii de camioane au așteptat chiar și cinci ore să treacă graniţa, în condițiile în care în Ungaria nu au fost impuse restricții de circulație. Cele mai aglomerate au fost vămile Borş, din Bihor, şi Petea, din Satu Mare.

Răbdarea șoferilor de camioane a fost pusă la încercare miercuri seara, în Vama Borş. Deşi până acum nu au întâmpinat probleme la tranzitarea graniţei în cursul săptămânii, de această dată au format cozi lungi înaintea punctului de control.

În timp ce aplicaţia online a Poliţiei de Frontieră arăta timpi de așteptare de 220 de minute, şoferii spun că stat chiar şi cinci ore până să treacă în ţara vecină.

"Uite, eu stau de cinci ore în coadă", spune un şofer.

"Toată săptămâna a fost așa. Din câte am înțeles de la colegi, cam toată săptămâna a fost așa. Chiar acolo în vamă, de la cântar până la cupolă, acolo se merge cel mai greu."

"Sute de TIR-uri așteaptă patru ore să iasă din țară prin punctul de trecere a frontierei Borș, Situația nu stă mai bine nici în Vama Petea, unde se așteaptă 210 minute", a relatat Bianca Firezar, reporter Digi24 Oradea.

Poliţia de Frontieră explică situaţia prin numărul mare de camioane care se prezintă la ieşirea din ţară. Şoferii, în schimb, acuză controalele înăsprite din Ungaria.

"Ce știu de acum vreo trei săptămâni, se vorbea prin Ungaria că întețesc controalele ungurii. Asta știu ce am auzit pe acolo. Dar în rest se stă la coadă foarte mult", susţine un şofer.

"Creșterea timpilor de așteptare în punctul de trecere a frontierei Petea este cauzată de un flux mare de autocamioane pe sensul de ieșire din România. Se lucrează pe două artere de control cu doi lucrători ai Poliției de Frontieră", a precizat Iulia Stan, de la ITPF Sighetu Marmației.

Aglomeraţia s-a menţinut şi joi. Potrivit Poliţiei de Frontieră, camioanele aşteaptau aproape 3 ore în Vama Borş, în timp ce prin Petea treceau în Ungaria în 3 ore.

Reporteri: Bianca Firezar, Izabela Jurasko
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri