Sari la conținut
News Alert

ATLETISM. Deşi retrasă din competiţii, Constantin Diţă a câştigat crosul de la Oradea

„Indiferent sub ce titulatură se aleargă, este o acţiune extraordinară, tinerii trebuie să facă mişcare. Este şi o ocazie de selecţie pe cine interesează", consideră Fiţa Lovin, fostă campioană mondială şi europeană.

Mă bucur pentru faptul că am reuşit să strâng la start atâţia concurenţi, chiar dacă vremea nu a fost bună. Cine vrea să alerge, să facă mişcare - nu-i împiedică absolut nimic", a spus Simona Kadaş, organizatoarea competiţiei.

La masculin, în proba seniorilor s-a impus vicecampionul european de juniori Laviniu Chiş. La feminin, Constantina Diţă a trecut prima linie de sosire, de mână cu campioana balcanică Dorina Körözsi. Stabilită în oraşul american Portland, Constantina Diţă a revenit la Oradea după o pauză de 13 ani, deşi s-a retras oficial din activitate în urmă cu un an.

„Numai aici poţi descoperi copii cu talent care pot să devină adevăraţi campionii în viitor. Întradevăr, este foarte greu la noi în ţară la ora actuală. Eu sper în continuare că vom ajunge din nou unde am fost ca ţară", îşi doreşte marea campioană.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Pe aceeași temă