Attila Cseke, deputat UDMR de Bihor: Legea terenurilor contravine dreptului de proprietate

Data publicării:
cseke terenuri

Conform legii adoptată în Parlament, proprietarii terenurilor extravilane aflate la o distanță de cel mult 30 de kilometri față de graniță au nevoie de un aviz de la Ministerul Afacerilor Interne ca să le poată Comercializa. La rândul său, ministerul trebuie să se consulte cu SRI și Serviciul de Informații Externe.

Attila Cseke, deputat UDMR de Bihor: "Această lege este o lege aplicabilă atât pentru cetățenii străini, membrii statelor UE, cât și pentru cetățeni români."

Deputatul UDMR spune că formațiunea pe care o reprezintă nu a votat legea și intenționează să o atace la Curtea Constituțională. Pentru asta, vor avea nevoie de 50 semnături din cele două camere, până vineri.

Attila Cseke, deputat UDMR de Bihor: "Din punctul nostru de vedere, această lege încalcă un atribut important al dreptului de proprietate. Un atribut important al dreptului de proprietate este de a dispune de propriul meu bun așa cum vreau eu."

Inițial, restricțiile introduse în lege erau aplicabile terenurilor aflate la cel mult 20 de kilometri de graniță. Dacă nu va fi atacată, legea ar putea să intre în vigoare în două luni.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Gábor Szilágyi

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri