Attila Cseke, deputat UDMR de Bihor: "Vor fi deblocate fonduri pentru modernizarea maternităţilor!"

Data publicării:
cseke

foto: gov.ro

Grupul parlamentar al Uniunii Democratice Maghiare din România s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta, cu viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu şi ministrul delegat pentru buget Liviu Voinea. Fostul ministru al Sănătăţii a obţinut promisiuni că sistemul sanitar va primi fonduri pentru modernizare.

"Ni s-a spus că vor fi deblocate sumele în final pentru finalizarea modernizării celor douăzeci de maternităţi care erau în programul Băncii Mondiale, care s-au blocat anul acesta la începutul anului", spune deputatul Cseke.

Deputatul speră că între maternităţile finalizate în acest an se număra cea de la Oradea. Refacerea acesta a început în 2010, când au fost alocate 2 milioane de euro.

Cseke a criticat măsurile de centralizare luate de actualul guvern şi a dat ca exemplu desfiinţarea personalităţii juridice a serviciilor judeţene de ambulanţă.

Deputatul spune că reorganizarea serviciilor de ambulanţă, dar şi a Finanţelor Publice, sunt doar o premisă pe baza căreia viitoarele centre de regiune vor putea să ia aceste servicii în subordine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri