Au început cazările la Universitatea din Oradea. Peste 600 de studenţi nu au prins un loc în campus

Data publicării:
cazari universitate

Peste 100 de tineri au așteptat zeci de minute în fața dispensarului Universității, ca să primească avizul că sunt sănătoși și pot locui în campus. S-au mutat apoi în fața căminelor studențești, unde au semnat contractul de primire al camerei. În total, au fost depuse 1861 de cereri.

Danka, Lavinia și Denisa au fost colege la Liceul Tehnologic din Popești, judeţul Bihor. După ce au luat bacalaureatul, tinerele au hotărât să se mute în Oradea și să urmeze cursurile facultăților de Litere şi Științe. Au ales căminul pentru că e mai ieftin, iar distracția speră să fie pe măsură.

"E mult mai ieftin; cred că o să îmi permit mai multe lucruri la cămin decât în chirie", spun fetele care, după ce au catalogat drept acceptabile condițiile din cămine, speră "să fie și distracție pe lângă învățat".

Alții au ales o variantă profitabilă pe termen lung. Este și cazul lui Bogdan Lucuș, student la Facultatea de Drept, care cu ajutorul părinţilor şi-a cumpărat un apartament în Oradea.

"Fac facultatea patru ani, poate îmi găsesc de lucru aici în oraș. Nu vreau să am treabă cu căminul în fiecare an, să văd daca prind loc", spune tânărul. 

Noul an universitar va începe luni, 30 septembrie, de la ora 10. 

reporter: Claudiu Mihuţ
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri