Sari la conținut
News Alert

Autorul unui furt înregistrat de camerele de supraveghere, prins de poliţişti

Doi pensionari au rămas fără agoniseala de o viaţă după ce un necunoscut le-a furat toţi banii. S-a întâmplat într-un restaurant de pe Strada Republicii, iar întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale localului. La câteva ore după ce informaţia a fost făcută publică pe portalul local infooradea.ro, poliţiştii l-au prins pe făptaş.

sursă imagini: infooradea.ro

Victimele au scos dintr-un bancomat 7.000 de lei şi apucaseră să cheltuiască câteva sute de lei înainte de a se opri la restaurant ca să mănânce.

Pe imagini se observă cum un bărbat se apropie de cei doi, aşteaptă momentul prielnic şi le fură geanta în care se aflau toţi banii. Făptaşul este ajutat de un al doilea bărbat, care îl maschează. Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei, care a deschis o anchetă pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Luni seara, în jurul orei 19, un orădean l-a recunoscut pe bărbatul din imagini şi a sunat la 112. Este vorba de un bărbat de 55 de ani din Tinca.

"Poliţiştii orădeni îl bănuiesc pe acesta că luni, 20 martie, în jurul orei 11.15, ar fi sustras poșeta unei femei din localitatea bihoreană Vadu Crişului, în timp ce aceasta se afla într-un local public din municipiul Oradea, în care aceasta avea documente de identitate, un telefon, o pereche de ochelari și aproximativ 6.500 lei, provocându-i un prejudiciu total declarat de 7.000 lei", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

Oamenii legii spun că individul nu este la prima faptă de acest gen. El este suspectat că din noiembrie 2016 până luna trecută a mai comis trei furturi în oraş. A sustras o poşetă, un telefon şi un portmoneu. Paguba de 3.000 de lei a fost recuperată parţial.

Redactor: Bogdan Băcilă
Editor web: Adrian Laboş