Autospecială de 1.000.000 de lei pentru pompierii din Bihor

Data publicării:
BETA ambulanta ISU

Cheile maşinii speciale au fost predate joi dimineaţa pompierilor din Săcuieni. Decizia a fost luată de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care a ţinut cont de faptul că în zona de nord-vest a judeţului se înregistrează un număr mare de incendii şi accidente rutiere.

"O autospecială de medie capacitate cu 5 subofițeri pompieri, un comandant de echipă, trei servanți și un conducător auto din care doi trebuie să aibă și pregătire de prim ajutor calificat", o descrie Sorin Lupșa, din cadrul ISU Crișana.

"Este dotată pentru ca echipajul pe care îl are în compunere să poată interveni la stingerea incendiilor, să desfășoare operațiuni de descarcerare sau să acorde primul ajutor", spune lt.-col Sorin Caba, prim adjunct al şefului ISU Crișana.

Pe lângă autospeciala de intervenție pompierii de la Săcuieni vor beneficia şi de un punct medicat avansat care conține un cort în care pot fi triate și asistate medical până la 15 victime.

Din 2007 până acum, pompierii din Bihor au primit 11 autospeciale moderne, cumpărate din bani europeni. Cu ajutorul acestora salvatorii ajung mult mai repede la locul incendiilor sau accidentelor. O altă maşină, pe care reprezentanții ISU Crișana speră să primească la începutul anului viitor, va fi trimisă la unitatea din Ștei.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Tiberiu Catrișcău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri