Bacalaureat din gimnaziu. Testul Cambridge permite echivalarea probei de limbă străină încă din clasa a opta

Data publicării:
bacalaureat 270415

Deși sunt doar în clasa a opta şI îi despart patru ani de Bacalaureatul, Laurențiu și Alexandru au hotărât să înceapă încă din această primăvară pregătirea pentru examenul de sfârşit de liceu. Țelul lor a fost proba de evaluare a competențelor lingvistice pe care au vrut să o echivaleze cu un certificat Cambridge. Acesta le atestă nivelul de cunoaştere a limbii engleze.

"Am dat PET-ul deoarece am conștientizat că în societatea de astăzi engleza contează foarte mult și pentru a mă ajuta să intru într-o clasă de bilingv, la liceu", spune Laurențiu Oraș, elev de clasa a VIII-a.

"- Mi s-a părut un moment oportun ca să dau acum, deoarece am scăpat de o grijă.
- Nu ți s-a părut greu?
- Nu mi s-a părut deloc greu. Fac și în particular cu un profesor pentru a obține rezultate mult mai bune", completează Alexandru Cheregi.

"Se obișnuiesc cu modalitatea de desfășurare a unui examen acreditat internațional, că acest nivel B1 pe care ei îl dau în a VII-a, a VIII-a, respectiv constituie în alte țări examenul de absolvire", explică Angelica Morariu, profesoară de limba engleză.

În febra examenelor au intrat și liceenii din anii terminali care au ales varianta susţinerii testului Cambrigde. Chiar dacă sunt evaluați după un nou sistem de punctare, introdus la începutul anului, elevii se declară mulțumiți de decizia luată.

"A fost mult mai OK decât cel în varianta veche și mult mai ușor decât mă aşteptam."

"E un examen pe care oricine poate să îl ia."

În Oradea, sesiuni de evaluare pentru obținerea certificatului Cambridge se organizează pe tot parcursul anului.

Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrișcău
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri