Bacalaureatul de toamnă, probele scrise. Peste o mie de elevi din Bihor s-au înscris la examen

Data publicării:
bac scris 240815

Elevii au intrat în sălile de examen cu câteva minute înainte de ora 8. Emoționați, absolvenții au încercat să mai repete lecțiile, iar unii au recunoscut că nu au parcurs toată materia așa cum ar fi trebuit.

"Aș vrea să cadă "Moara cu noroc" sau "Baltagul" și să nu cadă "Luceafărul"."

"Să fie pe placul nostru, să știm toți, să luăm toți, asta sperăm fiecare."

"- Să fie acum accesibil pentru orice elev.
- Aveți emoții ?
- Un pic."

După trei ore unii elevi au ieșit optimiști din sălile de examen și au recunoscut că nu au pretenții la note mari, ci doar să treacă examenul.

"Foarte ușor. Eu nu am intrat în prima sesiune, dar acesta a fost foarte ușor. Iau notă de trecere, sigur iau."

În sesiunea de toamnă s-au înscris şi elevi care au luat note peste cinci în vară dar au nevoie de media şase ca să promoveze examenul.

"Aici elevii dau doar proba la care au căzut sau care vor să-și mărească media ca să ia media șase. E aleator, de la o probă la alta variază numărul de candidați", a explicat prof. Ruben Filimon, directorul colegiului "Mihai Viteazul" din Oradea.

"Centrele de examen din județul Bihor sunt în număr de 6, din care 3 sunt în Oradea. Din cei 1783 de elevi înscriși în această sesiune, 1131 vor susține proba scrisă la limba și literatura română", a precizat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al IȘJ Bihor.

Mâine elevii vor susţine proba scrisă la limba maternă, iar în 26 august este programată proba scrisă obligatorie a profilului. Ultimul examen va avea loc 28 august; rezultatele vor fi afişate în 31 august, zi în care se vor depune şi contestaţiile. Notele finale vor fi făcute publice în 3 septembrie.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri