BAIA MARE. Controale la cai, câini și construcții ilegale

Data actualizării: Data publicării:
chereches cai

Fără cai și fără atelaje pe străzile din oraș. Primăria Baia Mare i-a somat pe proprietarii de cai din municipiu, în principal cetățeni de etnie romă, să renunțe la animale.

În urma verificărilor au fost identificate aproximativ 120 de exemplare a căror soartă va fi decisă săptămâna viitoare.

„În cursul săptămânii următoare vom începe împreună cu DSV să facem acțiunile de ridicare a cailor de pe raza municipiului. Avem obligația să îi păstrăm o anumită perioadă de timp scurtă, cred că maxim 15 zile, după care cu siguranță că o să găsim suficienți doritori pe la țară care să, în zonele rurale, care să se poată folosi de ei fără să trebuiască neapărat să îi sacrificăm”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul de Baia Mare.

În conferința de presă de joi, primarul Cătălin Cherecheș a vorbit și despre câinii fără stăpân și a anunțat ample controale în viitorul apropiat la toate societățile comerciale care au patrupede în curți.

În plus, edilul a anunțat măsuri aspre și în cazul construcțiilor ilegale din zonele sărace ale orașului, dar și pentru cei care au ridicat garaje și șarpante ori și-au extins clădirile fără autorizație.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri