BAIA MARE. Familii evacuate din locuințele sociale

Data actualizării: Data publicării:
EVACUARE_MARAMURES_280916_2

Acțiune de evacuare în forță în această dimineață la unul dintre blocurile sociale din Baia Mare. Peste 20 de familii au fost scoase în stradă de autorităţi. Unele locuiau ilegal în imobil, în timp ce alţii înregistrau datorii de zeci de mii de lei la chirie și utilități.

Cu forța. Așa au intrat reprezentanții primăriei în locuințele sociale în care nu era nimeni acasă.

"- Are datorii de 60 de milioane
- E clară treaba?
- 60 și, 66 de milioane
- Ca să știți și voi de ce îl scoate; nu îi scoate nimeni că le e drag să îi scoată."

"Cum le place să stea, apă calda, căldură - să și plătească", spune un locatar. "Într-adevăr, sunt săraci mulți, cu copii și n-ar trebui scoși afară ca e timp de iarnă."

"- Câți copii aveți?
- 6.
- Ce o să faceți acum?
- Apoi… Unde, unde pot să mă duc?!", se întreabă unul dintre locatarii evacuaţi.

EVACUARE_MARAMURES_280916_1

Recordul la restanțe îl deține Erdei Zoltan. În cei 7 ani de când locuiește împreună cu familia în blocul social a acumulat datorii de peste 37 de mii lei.

"- Și acum, cu toate lucrurile astea, unde o să mergeți? Cu copiii…
- Unde să mă duc, doamnă?! Ia, 5 am de școală. Unde să mă duc? Îmi pierd serviciul, îmi pierd casa, îmi pierd copilașii."

Chiria într-o garsonieră socială în blocul devenit celebru ca urmare a gardului de beton care îl împrejmuiește costă 32,50 lei/lună, la care se adaugă utilităţile.

"30 de lei, 35 de lei e chiria -trebuia să o plătească frumos fiecare într-adevăr, dar nu au posibilitatea ca să o plătească."

"Cei care, de mai bine de 10 ani, nu au plătit niciun leu, eu cred că municipiul a fost destul de indulgent cu aceste persoane", susţine Bogdan Gavra, director SPAS Primăria Baia Mare.

Locuințele evacuate astăzi de Primăria Baia Mare vor fi date spre închiriere altor familii sărace care așteaptă, la rândul lor, o casă.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri