BAIA MARE. La o săptămână de la ultima ninsoare, multe străzi sunt acoperite cu gheață

Data actualizării: Data publicării:
trafic Baia Mare

Deşi a trecut o săptămână de la ultima ninsoare abundentă din această iarnă, drumurile şi trotuarele din Baia Mare au rămas acoperite de gheaţă. Edilii au curăţat cum au putut oraşul. Pentru că nimeni nu s-a înscris la licitaţia pentru deszăpezire, lucrările au fost încredinţate direct unor firme pe bani puţini. Primăria a promis că situația va fi remediată în câteva zile, când va avea loc o nouă licitaţie.

"La o săptămână de la ultima ninsoare, în Baia Mare, unele dintre bulevarde și trotuare arată și astăzi sub orice critică așa că, fie pe jos, fie cu mașina, o plimbare prin oraș se poate transforma într-o adevărată provocare", a transmis Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

"Chiar și principale sunt necurățate. Nu vorbesc printre blocuri, la periferia orașului", spune un taximetrist.

"Pe bulevardul Unirii, unul dintre principalele bulevarde ale municipiului Baia Mare, bucățile mari de gheață îngreunează misiunea șoferilor aflați în trafic", a observat Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

În această situaţie, unii localnici au renunţat să mai iasă cu maşina prin oraş.

"- N-am fost demult cu mașina.
- Ați abandonat-o?
- Da, da. Eu nu pot altfel. Pe jos..."

Dar nici pietonii nu au parte de condiţii mai bune. În mai multe zone trotuarele sunt acoperite cu zăpadă și gheaţă.

"Trotuarele nu sunt curățate deloc. Sunt patinoare, trotuarele sunt patinoare."

"Un pic de sare nu se pune nici pe străzi, nici aici."

Deszăpezirea a reprezentat o problemă în această iarnă pentru autorităţile din Baia Mare. După ce la primele două licitații nu s-a prezentat nimeni, Primăria a semnat, la finalul lunii noiembrie 2016, un contract de achiziție directă în valoare de 30 de mii de euro cu o firmă locală. Cu utilaje puţine, aceasta nu a făcut faţă situaţiei.

O lună mai tarziu a fost semnat un alt contract cu o societate din Harghita care pune la dispoziție 12 utilaje. Următoarea licitație pentru deszăpezire va avea loc pe 19 ianuarie.

"Toți pașii pe care i-am făcut și toate aceste întârzieri se datorează unor reglementări de ordin legal care trebuie respectate. Acesta este adevăratul motiv pentru care s-a întârziat", explică Marinel Rob, primarul interimar al orașului Baia Mare.

Ca urmare a traficului îngreunat din Baia Mare, Prefectura Maramureș a suspendat, pentru o săptămână, proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri