Sari la conținut

Mistreții au ajuns în parcul municipal din Baia Mare

Porcii mistreţi au ajuns, zilele trecute, până în parcul municipal din Baia Mare. Urmele lor se văd în pământul proaspăt răscolit, e drept, chiar la limita parcului cu pădurea. Prin zonă trece însă și pista de alergare, astfel că localnicii spun că ar trebui luate măsuri. De cealaltă parte, reprezentanții AJVPS Maramureș dau asigurări că vor fi organizate partide de vânătoare.

"- Până la restaurant, acolo au fost și au căutat mâncare.
- I-ați văzut dumneavoastră? /
- Da. A fost o scroafa cu 5 purcei, dar mari purceii."

Vasile Mone locuiește chiar lângă parcului municipal din Baia Mare, unde zilele trecute a văzut mai mulţi mistreţi.

"Coboară, mai ales că aici sunt pomi, meri. Vin și mănâncă merele de sub ei și... își caută și ei de mâncare."

"Prezența porcilor mistreți în parcul "Regina Maria" din Baia Mare se vede cu ochiul liber. Terenul, pe suprafețe mari, chiar în vecinătatea pistei de alergare, este scurmat", a observat Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea

Urmele le dau fiori celor care obişnuiesc să alerge în parc, aproape de pădurea din zonă.

"Ne e frică să venim. Vine și mama, mama vine la plimbare și chiar zicea să nu o chem mai dimineață, că se teme să nu apară vreunul", spune Laura Bodiș, localnică.

Sesizați de reporterii Digi24, reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Maramureș s-au deplasat în zonă și au confirmat prezența porcilor mistreți în parcul municipal.

"Fiind exact la liziera pădurii, la 5 metri de pădure, unde este casa mistrețului, mi se pare normal ca unele exemplare din câți mistreți se află în aceste păduri, să mai iasă și din pădure pentru că mistrețul nu știe care este pădurea și care este o proprietate frecventată de oameni", susţine Ionică Pop, directorul AJVPS Maramureș.

Reprezentanții AJVPS Maramureș au dat asigurări că vor organiza acțiuni de vânătoare în zonă, chiar în orele care urmează.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Pe aceeași temă