Sari la conținut

BAIA MARE. Ştrandul și bazinul descoperit sunt în paragină

Bazinul olimpic descoperit din Baia Mare a fost construit în 1975 și este acum proprietatea statului român. Când nu găzduia competiții interne și internaționale, baza sportivă era o oază de răcoare în lunile de vară.

"Situat în centrul municipiului Baia Mare, bazinul olimpic descoperit "Gheorghe Demeca" este astăzi doar o ruină. Trist este faptul că în cei peste 40 de ani de când a fost dat în folosință Ministerul Tineretului și Sportului nu a alocat niciodată fondurile necesare pentru reparații capitale", a aflat Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

"În toată această perioadă au fost efectuate numai lucrări de reparații curente, întreținere și, în marea majoritate, cel puțin de 19 ani de când sunt eu director, aceste lucrări au fost efectuate din veniturile proprii ale Direcției", confirmă Cornel Săvoiu, director DJTS Maramureș.

În ciuda demersurilor repetate, în ultimii 8 ani, Ministerul Tineretului nu a găsit niciodată bani de investiții. Aşa că, de patru ani încoace, pe poarta bazinului olimpic a fost pus lacătul.

Şi ştrandul municipal e închis de mai bine de 5 ani. Totuşi, Primăria a reuşit să transfere proprietatea în patrimoniul local şi vrea să investească într-un aquapark.

"Ne-am angajat că vom face reabilitări și investiții. Avem deja contractual cu firma de proiectare pentru derularea acestor documentații", a precizat Marinel Rob, primarul interimar de Baia Mare.

Lucrările de modernizare a complexului ar putea fi gata peste doi ani.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa