Bal de caritate pentru copiii şi tinerii cu autism din Bihor

Data publicării:
bal albastru2

Majoritatea obiectelor licitate la bal au aparținut unor personalităti politice, sportivi, unor artiști sau artiști plastici bihoreni. De exemplu, Clubul Femeilor Social Democrate Bihor a scos la licitaţie un obiect care aparținut lui Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European.

Printre cei care au donat obiecte pentru a fi licitate s-au aflat Ivan Patzaichin, Helmuth Duckadam, Gabriela Szabo, Emeric Jenei, Stela Popescu, Mihaela Tatu şi premierul Victor Ponta. De altfel, cel mai disputat obiect la licitatie a fost chiar cel donat de primul-ministru, care a atins și recordul de 5000 lei în cadrul licitaţiei.

Buna dispoziție a evenimentului a fost asigurată de Florica Zaha și orchestra condusă de Liviu Butiu, Leontin Ciucur, soții Florina și Florin Maris-Hinsu, iar moderatoarea evenimentului a fost Mihaela Tatu. 

Fondurile de care vor beneficia copiii din cadrul Asociației S.O.S. Autism Bihor depășesc 55.000 de lei. De asemenea, 10 familii vor beneficia de un sfârșit de săptămână la Pensiunea Skipass din Arieșeni. Banii obținuți în urma acțiunii vor fi folosiți pentru desfășurarea unui program de integrare socială, terapie prin ateliere de lucru, angajarea unui psiholog specialist cu experienţă în domeniul autismului care să coordoneze terapiile specifice şi formarea unei echipe multidisciplinare de specialişti care să intervină integrat în fiecare caz.

Asociaţia doreşte înfiinţarea unui centru de intervenţie terapeutică, deschiderea unui centru de zi cu program de 8 ore pentru persoanele neşcolarizate din asociaţie și iniţierea altor programe specifice autismului care sunt costisitoare pentru părinţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri