BASCHET. A început Campionatul European U20, găzduit de Oradea

Data publicării:
sport baschet U20 1407

21 de echipe naționale şi-au început vineri aventura la Campionatul European de baschet, Divizia B, rezervat sportivilor sub 20 de ani. Găzduit de Oradea, turneul final se anunță extrem de disputat, mai ales prin prezența unor echipe precum Rusia, Croația sau Georgia, cu o școală de baschet extrem de redutabilă.

Ultima a fost prima adversară a tricolorilor pregătiți de Tudor Costescu care au debutat vineri, în Arena Antonio Alexe, de la ora 18:30. Meciul contează pentru grupa C, din care mai fac parte Malta, Albania și Macedonia.

"Este probabil un meci foarte important. Poate cel mai important din grupă fiind și primul meci. Este vorba și de moral, este vorba și de clasamentul într-o eventuală calificare pentru fazele superioare. Eu trăiesc speranța că o să reușim să câștigăm primul meci", a declarat Tudor Costescu, selecționerul României U20.

Europeanul de la Oradea precede "europeanul" de seniori ce se va derula între 31 august și 17 august. Grupa C, din care face parte naţionala tricoloră, va fi găzduită de Cluj. Ca urmare, în prima zi a turneului de tineret, trofeul Eurobasket 2017 va fi prezent la toate jocurile.

"Campionatul European este o oportunitate foarte mare pentru mine, fiind jucător tânăr și având la active două sezoane ca profesionist în Spania, și vine într-un moment foarte important în cariera mea. De abia aștept să mă alătur echipei", a spus Emanuel Cățe, jucătorul celor de la Real Betis Sevilla.

Campionatul European de tineret de la Oradea a fost deschis vineri dimineață de confruntarea dintre Malta și Albania, încheiată cu victoria celei din urmă, scor 92-61.

În sferturile de finală ale turneului vor accede primele două clasate din fiecare grupă.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri