Sari la conținut

BASCHET. A început numărătoarea inversă până la "europeanul" de baschet U20 de la Oradea

Mai puţin de cinci zile au rămas până la startul ediţiei 2017 a Campionatului European de baschet masculin U20, Divizia B, care se va desfăşura între 14 şi 23 iulie, la Oradea.

România, cu o generaţie de excepţie, din care fac parte Bogdan Nicolescu şi Sebastian Ionescu, ambii de la CSM CSU Oradea, visează la calificare. Asta deşi le va avea ca adversare pe Rusia, Croaţia sau Georgia.

"Sunt naţionale tari la nivelul seniorilor, sunt naţionale care îşi păstrează tradiţia şi la nivelul juniorilor; dar sunt naţionale cu care ne-am confruntat şi cu care am obţinut rezultate cât de cât bune. Eu chiar cred că anul acesta putem obţine rezultate şi mai bune", spune Bogdan Nicolescu.

Micii tricolori sunt convinşi că pot să readucă România în elita „bătrânului continent".

„Ce este diferit faţă de ceilalţi ani este că suntem foarte motivaţi, pentru că este ultimul an de juniorat la U20 şi chiar vrem să facem o figură frumoasă aici, în Oradea", a declarat Sebastian Ionescu.

„Noi o să încercăm acum să luăm maximum, ca generaţia viitoare să poată să joace în Divizia A la U20", a anunţat Nandor Kuri, component al naţionalei U20.

România face parte din grupa C, alături de Macedonia, Georgia, Malta şi Albania.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă