Sari la conținut

BASCHET. BC Mureş câştigă al patrulea meci cu CSM CSU Oradea. Finala Ligii Naţionale, trimisă în decisiv

Campioana României se va decide în meciul cinci al finalei Ligii Naţionale. BC Mureş a egalat la doi scorul general în duelul cu CSMU Oradea, după victoria în faţa propriilor suporteri.

Calificat la Jocurile Olimpice, înotătorul tîrg-mureşean Norbert Trandafir a fost cel care a oferit angajamentul de start. Gazdele au intrat în avantaj după primul sfert, cu 17 - 15. În actul secund, muntenegreanul Goran Martinic a fost singurul marcator din primele trei minute, iar BC Mureş s-a distanţat. A fost 43 - 29 la pauza mare, însă orădenii au redus din diferenţă în următoarele zece minute.

Şerban Sere, managerul CSM CSU Oradea: „Poate dacă Dumnezeu ajută şi câştigăm, am răsplăti într-un mod foarte frumos publicul nostru spectator, să încercăm să aducem trofeul pe teren propriu. Din acest punct de vedere ar fi minunat, dar încă o dată repet, asta nu scuză evoluţia mai puţin bună din jocul patru."

Cu americanul Sean Barnette în mare formă, marcator a 20 de puncte, oaspeţii s-au apropiat la cinci puncte pe final (63-58), dar victoria le-a revenit tîrg-mureşenilor, cu 79 - 70.

"Cum am mai spus-o de multe ori, este o finală foarte echilibrată. Din păcate, în meciul trei am comis nişte greşeli în debutul partidei, unde am primit 17 puncte pe tranziţie", a declarat la final Szaszgaspar Barnabas, antrenorul lui BC Mureş.

Meciul decisiv al finalei se va disputa la Oradea, joi, de la ora 19:00, în direct la Digi Sport 2.

Aşa cum au făcut sâmbătă, cu ocazia primului meci disputat de CSM la Tîrgu Mureş, suporterii orădeni au venit şi luni seară în centrul oraşului. Pe ecranul cu leduri de mari dimensiuni amplasat în Piaţa Unirii ei au putut să vadă live fiecare moment din timpul partidei celei de-a patra partide a finalei, transmise de Digi Sport 2.

"Înseamnă foarte mult. Venim cu drag la meciuri. Ne place. Face şi copilul baschet."

Seara a fost cu emoţii pentru fanii care au sperat până în ultima clipă că echipa favorită va deveni campioană după meciul de luni.

"S-au străduit cât de cât băieţii, dar puteau şi mai bine."

"Destul de slăbuţ. Putea fi cu mult mai bine dacă nu rata atâta."

În aceste condiţii, mureşenii au egalat situaţia la general, iar destinaţia titlului naţional se va decide joi, la Oradea.

"Nu a fost să fie ziua noastră. Sperăm cu toţii că va fi joi seară când vom juca cu cupa pe masă. Vom fi 2000 de persoane la sala, încă 1000 sau 2000 aici în Piaţă Unirii şi vom lupta pentru victorie."

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiţă