BASCHET. Champions League, misiune imposibilă pentru Oradea

Data publicării:
sport csm champions league

Misiune imposibilă pentru CSM Oradea în preliminariile Basketball Champions League! "Leii roşii" trebuie să treacă de nu mai puţin de trei tururi pentru a ajunge în grupele principale.

Mai mult, orădenii vor disputa şase meciuri în 12 zile dacă vor reuşi să elimine echipele stabilite în urma tragerii la sorţi. În urmă cu două sezoane, CSM a trecut de două tururi preliminare, după ce a învins campioanele Bulgariei şi Slovaciei.

"Dacă un astfel de culoar, asemănător cu ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani se va ivi şi de această dată cred că Oradea are şanse întemeiate să creadă că poate să ajungă. Însă văzând numele echipelor participante, este destul de greu", a declarat Adrian Micinic, purtătorul de cuvânt al CSM Oradea.

În această ediţie a Champions League s-au înscris 56 de echipe, dintre care 26 sunt calificate direct în faza grupelor. În primul tur preliminar, CSM Oradea ar putea întâlni adversari ca Aris, din Grecia, Avtodor Saratov, din Rusia, sau pe campioana Ungariei, Szolnoki Olaj.

"Nu cred că îţi poţi dori să întâlneşti echipe din Liga VTB, de exemplu. Pe de altă parte, probabil nici nu-şi doreşti să călătoreşti până în Portugalia. Chiar dacă am putea să bănuim la această oră că un posibil adversar accesibil din punct de vedere valoric este campioana Portugaliei", spune Adrian Micinic.

Primul tur preliminar este programat pe 20 şi 22 septembrie, cel de-al doilea pe 25 şi 27 septembrie, iar ultimul pe 30 septembrie şi 2 octombrie. Tragerea la sorţi pentru stabilirea întâlnirilor din preliminarii va avea loc pe 11 iulie, în Elveţia. Dacă nu se va califica în grupele principale ale Ligii Campionilor, CSM Oradea va participa în grupele FIBA Europe Cup.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri