Sari la conținut

BASCHET. Copiii de la Academia CSM Oradea au jucat la Campionatul Național de Baby Baschet

Reprezentanţii Academiei Clubului Sportiv Municipal au luptat pentru medalii alături de alte 95 de echipe din ţară. Cea mai bună clasare a obţinută prima echipă orădeană, antrenată de Zoltan Hidi, care după o serie de şase victorii şi trei înfrângeri a ocupat locul opt. Celelalte formaţii, alcătuite din jucători mai mici ca vârstă, s-au clasat tot în partea superioară a clasamentului.

"Ne-am descurcat destul de bine. Echipa din 2007, în momentul în care am ajuns să jucăm cu echipe de vârsta noastră, nu am avut probleme. Am câștigat patru meciuri din cinci. Iar celelalte echipe toate au avut trei victorii, patru victorii", spune Călin Pop, antrenorul coordonator al academiei de baschet a CSM Oradea.

Pentru majoritatea tinerilor baschetbalişti competiţia de la Mangalia a fost prima de o asemenea anvergură, iar experienţa pe măsură.

"În momentul în care am călătorit spre casă am lansat întrebări: la anul mai vii, ți-a plăcut? Toată lumea a fost încântată. Prea puțini au fost cei care au fost dezamăgiți, dar în special din cauză că au fost plecați prima dată fără părinți, le-a fost puțin mai greu", explică Pop.

Delegaţia orădeană, formată din 55 de copii şi cinci antrenori, a obţinut, în total, 21 de victorii şi 23 de înfrângeri.

Reporter: Adrian Ciucuriță
Operator: Robert Rezmuves