Sari la conținut

BASCHET. Cristian Achim, despre calificarea CSM în grupele Ligii Campionilor: „Am pus Oradea pe harta Europei"

Izbânda din preliminariile Ligii Campionilor la baschet, îi permite campioanei României să rămână la masa echipelor de top din Europa.

„O să apărem pe o hartă pe care puţine echipe, să zicem, apar la un nivel de genul acesta", consideră Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

În continuare, CSM CSU Oradea va juca în grupa B, alături de italienii de la Venezia, ruşii lui Avtodor Saratov şi de Kataja Basket din Finlanda. Acestora li se adaugă Maccabi Rand Media din Israel, Yuzhny Khimik din Ucraina, turcii de la Pinar Karsiyaka și francezii de la Le Mans Sarthe.

„Vom avea parte de nişte adversari realmente extrem de buni, extrem de buni, însă ne-am dorit foarte mult să fim acolo pentru acest sezon. Ne-am dorit foarte mult să fim acolo şi iată că suntem. Vom aduce la Oradea echipe foarte importante din baschetul european", spune Achim.

Prima aventură în grupa B a Basketball Champions League va aduce pe 19 octombrie la Oradea formaţia turcă Pinar Karsiyaka. Prima deplasare este programată o săptămână mai târziu, în Israel, unde CSM va juca împotriva celor de la Maccabi Rand Media.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi