Sari la conținut

BASCHET. Cristian Achim, despre evoluţia CSM Oradea: "Dacă nu jucam în Europa, eram între primele trei"

Aflată pe locul trei în clasamentul Ligii naţionale de baschet, CSM CSU Oradea încearcă să recupereze în cursa pentru apărarea titlului. Campionii par să-şi fi regăsit cadenţa în campionat după ce sâmbătă a înclinat balanţa în favoarea victoriilor, cu una mai multe decât înfrângerile.

În această seară, orădenii şi-au trecut în cont încă o victorie, cu Piteştiul.

Tehnicianul Cristian Achim are o explicaţie pentru parcursul din întrecerea internă: "Sunt absolut convins că dacă noi nu jucam în Champions League, ci doar în competiţia în care a jucat Clujul, (...) în acest moment eram între primele trei."

Cel mai longeviv antrenor al unei echipe din Liga Naţională nu regretă parcursul european şi este convins că Oradea poate intra în play-off de pe locul trei.

„A fost o experienţă uriaşă pentru oraş şi ne bucurăm din tot sufletul; doar că a avut acest mare minus, faptul că este aproape imposibil să joci pe două planuri."

După patru etape din faza a doua a Ligii Naţionale de baschet, CSM Oradea a acumulat 34 de puncte, la egalitate cu Steaua Bucureşti, care are un meci mai puţin jucat.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Robert Rezmuves