BASCHET. CSM CSU Oradea, între Champions League şi Europe Cup

Data publicării:
sport baschet calificare

CSM CSU Oradea se pregăteşte pentru ultimele două reprezentaţii din acest sezon în grupele Basketball Champions League. Cu un parcurs ce a surprins plăcut, campioana României va încerca să lase aceeaşi impresie şi în jocurile care vor avea loc în decurs de şapte zile.

„Din păcate, am avut ghinionul să avem cea mai echilibrată grupă din toate care sunt în Champions League şi (...) în momentul acesta nu poate să spună nimeni cine se va califica sau de pe ce loc se va califica. Nimeni", spune Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Orădenii sunt obligaţi să învingă cel puţin într-un meci ca să aibă şanse de a ajunge în faza superioară a Ligii Campionilor. Totuşi, Cristian Achim nu consideră un eşec calificarea în cea de-a doua competiţie valorică organizată sub egida FIBA.

„Atenţie, în condiţiile în care noi am jucat Champions League nu Europe Cup, este o diferenţă uriaşă, să ştiţi. Deci, în condiţiile acestea, să obţinem o calificare, oriunde ar fi ea, ar fi o performanţă, din punctul meu de vedere, ieşită din comun. Doar că Champions League este Champions League, este alt aer."

După 12 etape disputate în grupa B a Ligii Campionilor, Oradea se situează pe locul cinci, cu 17 puncte. Poziţia îi conferă calificarea în faza superioară a competiţiei.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri