Sari la conținut

BASCHET. CSM CSU Oradea joacă azi primul meci cu Academic Sofia

Campioana României la baschet masculin îşi continuă turul prin Europa. După ce joi a eliminat-o pe reprezentanta Slovaciei din preliminariile Champions League, CSM CSU Oradea va încerca să repete performanţa şi cu Lukoil Academic Sofia, în al doilea tur preliminar.

SPORT_PITESTI_BASCHET_260916

Prima confruntare dintre cele două formaţii are loc azi, în Bulgaria.

„Întâlnim o echipă cu totul alt calibru, o echipă care are 23 de titluri naţionale, o echipă care în ultimii 16 ani a participat de 15 ori în cupele europene. Cu siguranţă, din punct de vedere al CV-ului, ei stau mai bine decât noi, dar noi suntem hotărâţi să ne vindem scump pielea", a declarat Şerban Sere, preşedintele CSM Oradea.

Fără titlu pierdut din 2003 încoace, Academic Sofia porneşte cu prima şansă, deşi are în lot doar patru jucători străini. Orădenii speră să compenseze la acest capitol prin forma bună arătată în acest sezon.

„Valoarea baschetului bulgar este extrem de ridicată", spune Sere. "Au nenumărate participări în ultimele ediţii la campionatele europene, jucătorii autohtoni sunt extrem de valoroşi, iar având în vedere faptul că au atâtea titluri de campioni, cu siguranţă au concentraţi cei mai valoroşi jucători bulgari."

Prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor la baschet va începe azi, la ora 18.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa