Sari la conținut

BASCHET. CSM CSU Oradea, victorie cu peste 100 de puncte marcate în partida cu Piteştiul

Campioana României la baschet masculin a făcut spectacol în ultimul joc susținut acasă în prima grupă valorică. CSM CSU Oradea a bifat o victorie categorică, 104-65, în compania celor de la BCM U Pitești, după un meci pe care l-a încheiat cu cinci jucători români pe teren și cu toți componenţii lotului trecuţi pe lista marcatorilor.

Obligată să învingă pentru a rămâne în cursa pentru locul trei, cu o etapă rămasă de disputat înainte de play-off, CSM CSU a condus cap-coadă ostilitățile în confruntarea cu BCM U Pitești. Cu Denison și Barnette exacți sub panou, campioana s-a distanțat pe tabelă încă din primul sfert, câștigat cu 28-18.

Diferența până la pauza mare a crescut între cele două echipe, 54-42, deși Piteștiul a încercat să țină ritmul impus de gazde. A reușit în debutul sfertul trei, dar a fost un simplu foc de paie. Oradea a apăsat și mai tare pedala de acelerație și diferența pe tabelă cu zece minute înainte de final a crescut la 26 de puncte, scor 79-53.

"Poate și simțeam, așa un pic, nevoia unei victorii, să spunem, un pic mai confortabile. Mă bucur în același timp că, exceptându-l pe Barnette, toți jucătorii sunt sub 25 de minute", recunoaşte Cristian Achim,  antrenorul CSM CSU Oradea.

Lucrurile nu s-au schimbat nici în ultima parte, chiar dacă Mladenovic a încercat să tempereze elanul campionilor. În mare poftă de joc, orădenii au câștigat la pas și sfertul patru, scor 25-12.

"Deși am avut atitudinea corectă și dorința după meciul bun făcut contra Sibiului, pur și simplu din punct de vedere fizic atât am putut în acest moment", a fost declaraţia lui Hristu Șapera, antrenorul BCM U Pitești.

Oradea a dat cel mai bun marcator al partidei, Sean Denison, cu 18 puncte marcate. Acesta a fost urmat de Barnette și Zeno, cu 17, respectiv 16 puncte marcate.

CSM CSU va pune capăt celei de-a doua faze a campionatului miercuri, la Sibiu, în timp ce Piteștiul va primi vizita Timișoarei.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş