Sari la conținut

BASCHET. CSM Oradea a înscris peste 100 de puncte în meciul cu Dinamo

CSM CSU Oradea a făcut spectacol la prima apariţie oficială pe propriul teren în 2018. În etapa a XIII-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, Dinamo a capitulat în fața "leilor roșii" care s-au impus cu 104-65.

Cu o medie de vârstă de aproape 22 de ani, echipa bucureşteană a fost a treia formaţie care a încasat în acest sezon 100 de puncte în faţa orădenilor.

„Un meci, din păcate, fără istoric. Spun din păcate pentru fanii noştri, pentru echipa Dinamo, care după cum aţi auzit este cea mai titrată echipă din baschetul românesc", a declarat Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Fără Obie Trotter, plecat în campionatul Poloniei, dar cu Kris Richard omniprezent, Oradea a câştigat primele două sferturi la acelaşi scor, 32-14. Diferenţa a continuat să crească în partea a doua a disputei, când toţi jucătorii lui Cristian Achim au reuşit să marcheze.

Cel mai prolific a fost internaţionalul Bobe Nicolescu. De partea cealaltă, oaspeţii au avut satisfacţia de a câştiga ultimul sfert.

„După cum ştiţi am jucători tineri şi foarte tineri cu care încercăm să facem faţă rigorilor primei divizii, însă fiecare meci ne este foarte greu pentru că nu avem oameni înalţi şi baschet fără oameni înalţi şi fără pivoţi nu prea se poate juca”, spune Dan Niculescu, antrenor Dinamo Bucureşti.

În etapa viitoare, CSM Oradea se va deplasa, sâmbătă, la Galaţi, unde va da piept cu penultima clasată, Politehnica Iaşi.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă