Sari la conținut

BASCHET. CSM Oradea, înfrângere în meciul de prezentare

CSM CSU Oradea şi-a prezentat miercuri seară lotul de 14 jucători cu care va lupta în noul sezon în cupă, campionat şi în competițiile europene. La fel ca anul trecut, evenimentul a avut loc în „casa" „leilor roşii", Arena „Antonio Alexe", într-un amical cu vicecampioana Ungariei, Olaj Szolnoki.

Lansarea noului imn a echipei, dar şi discursul ţinut de „căpitanul" Andrei Mandache au fost câteva din surprizele serii.

"Am fost suprins - mi-a fost şi dor de această atmosferă de aici. Cu siguranţă, la meciurile următoare o să fie şi mai multă lume, pentru că ştim cu toţii, Oradea este un oraş al baschetului. Probabil că şi evoluţiile mele de la lotul naţional şi-au spus cuvântul şi pe această cale ţin să le mulţumesc", a declarat Andrei Mandache, căpitanul CSM CSU Oradea.

Pe teren însă, cel de-al patrulea test i-a adus formaţiei orădene a doua înfrângere din pregătiri. Fără Valeika, Mandache şi Ţîbîrnă junior, CSM CSU a fost învinsă cu 80-75 de formaţia maghiară. Interesant a fost faptul că Oradea a început meciul cu un prim cinci format doar din stranieri.

"Ca orice antrenor, sunt nemulţumit în momentul în care sunt jucători care sunt accidentaţi. E o situaţie complicată, cu o echipă nouă din care lipsesc nişte jucători care ar trebui să aibă un rol foarte important", susţine Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Milosevic, încercat de Achim şi pe poziţia cinci, a fost cel mai prolific jucător al CSM, cu 27 puncte şi cinci recuperări. Marcatorul serii a venit însă din tabăra maghiară: Kendrick Perry a totalizat 28 puncte.

Pentru CSM urmează ultimul amical, sâmbătă, acasă, cu Kosice.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş