Sari la conținut

BASCHET. Eșec la indigo în Liga Campionilor. CSM Oradea a pierdut cu 56-69 meciul cu Maccabi Rishon LeZion

CSM CSU Oradea a suferit, aseară, în Israel, cea de-a doua înfrângere în grupele Champions League. Eşecul în faţa celor de la Maccabi Rishon Le Zion a fost identic cu cel contabilizat în prima rundă, 56-69, cu Pinar Izmir.

Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea: „Felicit echipa Maccabi, a meritat această victorie fără dubii. Sper ca noi, în schimb, să reuşim să îndreptăm cât de cât lucrurile care nu merg în acest moment."

Având în spate un campionat extrem de puternic, gazdele au dominat meciul încă de la început şi a câştigat primul sfert, 22-10. Cu Barnette revenit pe teren după accidentare, CSM CSU a încercat să reducă din diferenţă, dar Maccabi a mărit avantajul până la pauza mare: 40-25.

Arki Shivek, antrenorul Maccabi Rishon Le Zion: „Am jucat foarte bine în apărare. Cred că jocul nostru defensiv a fost foarte bun încă din debutul partidei."

Diferenţa de valoare dintre cele două campionate şi-a spus cuvântul, iar israelienii şi-au asigurat victoria încă din sfertul al treilea. Ultima secvenţă a partidei le-a revenit orădenilor, care au câştigat-o cu 18-10.

„Este o competiţie puternică, cu echipe tari, iar noi în prezent nu avem o evoluţie convingătoare pentru un asemenea nivel. E adevărat, nouă ne-au lipsit jucători importanţi pentru o rotaţie completă, dar asta nu este o scuză. Mental, încă nu cred că suntem pregătiţi pentru această competiţie", consideră Muhamed Pasalic, jucătorul CSM CSU Oradea.

Barnette a pus cele mai multe puncte pe tabelă pentru Oradea, 13, în vreme ce gazdele au dat omul meciului, Anthony Hilliard, cu 15 puncte marcate. Pentru Oradea a treia etapă din Liga Campionilor îi aduce marţi în Arena Antonio Alexe pe ruşii de la Avtodor Saratov.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Editor web: Adrian Laboş