BASCHET FEMININ. Oradea va găzdui ediţia 2018 a Europeanului U20, Divizia B

Data actualizării: Data publicării:
sport oradea competitii FIBA

Naţionalele de baschet juniori şi tineret ale Europei prind rădăcini la Oradea, oraş ales de FIBA să găzduiască ediţia 2018 a Campionatului European de baschet sub 20 ani, Divizia B. După ce în 2011 startul a fost dat de turneul final a Diviziei A la feminin, under 18, în iulie anul viitor lupta se va da pentru promovarea în prima elită a jucătoarelor sub 20 de ani.

Înseamnă foarte mult: este cea de-a şasea ediţie de Campionat European în ultimii şapte ani, ceea ce este un lucru foarte bun din toate punctele de vedere pentru municipiul Oradea (...) pentru că avem ocazia să vedem din nou naţionala României la lucru", a declarat Şerban Sere, preşedintele CSM Oradea.

Turneul final, la care echipele participante nu au fost anunţate încă, vine după ce anul acesta, Oradea a găzduit competiţia băieţilor sub 20 ani. La capătul acesteia naţionala tricoloră, cu "orădenii" Bobe Nicolescu şi Basti Ionescu în lot, a promovat în prima divizie.

„Este o competiţie de anvergură, o competiţie pe care FIBA ne-a acordat-o pentru a şasea oară tocmai datorită faptului că s-au oferit condiţii foarte bune de organizare", susţine Şerban Sere.

În paralel cu Divizia B de la Oradea, în Ungaria, la Sopron, se vor da luptele pentru titlul continental la categoria de vârstă sub 20 de ani.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri