Sari la conținut

BASCHET. Încă un meci "peste 100" pentru CSM Oradea

CSM CSU Oradea a obţinut, vineri, a treia victorie consecutivă cu peste o sută de puncte marcate. După Dinamo şi Poli Iaşi, fosta finalistă a campionatului, și Mureşul Tîrgu Mureş s-a dovedit o bună încasatoare. Cu probleme financiare, dar şi de efectiv, mureşenii au cedat cu 108-55.

„Cea mai dezechilibrată confruntare între Mureş şi Oradea. Dar asta este realitatea, realitatea în momentul actual. Suntem la doi poli diferiţi: Oradea se luptă pentru titlu, noi ne luptăm pentru supravieţuire", a declarat Barnabas Szaszgaspar, antrenor BC Mureşul.

Pentru Oradea a fost al zecelea succes din campionat. Uşurinţa cu care s-au impus elevii săi în faţa unui adversar modest nu l-a entuziasmat prea mult pe Cristian Achim. Tehnicianul a rulat întreg lotul de jucători și l-a introdus pe nou-venitul Tudor Fometescu.

Cel mai bun marcator a orădenilor a fost Bobe Nicolescu, cu 21 de puncte.

„Practic, noi vom trebui să ne arătăm valoarea în meciurile cu echipele foarte puternice. Pe noi nu ne întăreşte cu nimic că marcăm o sută de puncte", a spus Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea.

Bucuria a fost rezervată şi în vestiar pentru că pe 21 ianuarie s-au împlinit 13 ani de la dispariţia lui Toni Alexe, jucătorul care s-a aflat printre pionerii actualei echipe a CSM.

Următorul meci al CSM se va disputa, joi, tot în Arena Antonio Alexe, cu Phoenix Galaţi.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus