Sari la conținut
News Alert

BASCHET. Începe lupta pentru Cupa României

CSM CSU Oradea va deschide, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, balul turneului final al Cupei Romaniei la baschet masculin. Orădenii țintesc câștigarea trofeului, după două finale pierdute, în 2014 şi 2016.

"Va fi o competiţie extrem de dificilă, o competiţie extrem de grea în care probabil forma de moment, probabil anumite detalii vor face diferenţa. De aceea încercăm să ne pregătim cât mai bine din toate punctele de vedere, atât sportiv, cât şi mental, pentru a duce această bătălie şi a încerca să obţinem un trofeu care ne lipseşte la ora actuală din palmares", a declarat Şerban Sere, preşedintele CSM Oradea.

Primul adversar pe care CSM CSU Oradea îl va întâlni este Phoenix Galați. În cazul în care Oradea va repeta rezultatul din meciul retur al sezonului regulat, în semifinale o va întâlni pe învingătoarea dintre Steaua și Timba Timișoara, partida programată tot sâmbătă, dar de la ora 20.

„În Cupa României chiar totul este posibil; sunt doar trei jocuri, dar totul este posibil. Şi în sens pozitiv, dar şi în sens negativ", consideră Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Fluierul de start al turneului final în care angrenate vor fi CSM CSU și Phoenix Galați va fi dat sâmbătă, la ora 17:15. În celelalte două sferturi de finală, programate duminică, se vor duela CSU Sibiu cu BC Timișoara și U BT Cluj cu BCM U Pitești.

Semifinalele Cupei vor avea loc luni după-amiază.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus