BASCHET. Înfrângere în Olanda pentru naţionala de baschet a României

Data publicării:
sport infrangere olanda

Fără trei dintre oamenii de bază, naţionala României nu a avut nicio şansă în faţa Olandei în penultimul meci al grupei de calificare la World Cup 2019. Batavii au controlat jocul de la început până la sfârşit, în faţa unei echipe tricolore care s-a apărat bine, dar a capotat în ofensivă.

S-a terminat 77-52 şi românii mai speră doar la locul trei în grupă.

"A fost un meci greu pentru noi. Nu pot să-mi găsesc cuvintele pentru că astăzi am jucat slab. Nu sunt mulţumit cu felul în care am arătat astăzi pe teren şi nu cred că această este adevărata noastră faţă", a declarat Emanuel Căţe, pivotul României.

Antrenorul "tricolorilor" a vorbit despre absenţele jucătorilor cu experienţă, care s-au simţit în special în faza ofensivă. Fără Mandache, Török sau Moldoveanu, tricolorii s-au bazat pe garda tânără. Bobe Nicolescu a jucat 19 minute, fără a se remarca în mod special.

"Nu a fost uşor să jucăm cu jucătorii tineri, dintre care mulţi nu prea joacă în campionatul intern", a spus Zare Markovski, antrenorul României.

România îşi joacă ultima şanseă de a-şi continua drumul spre World Cup 2019 duminică, la Cluj-Napoca, unde întâlneşte Croaţia. Va fi însă o misiune imposibilă, deoarece faţă de meciul tur, croaţii au deplasat în România un lot din care fac parte vedetele din NBA.

Partida va începe la ora 19 şi va fi transmisă, în direct, de Digisport.

Redactor: Adrian Ciucuriţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri