BASCHET. LPS Bihorul, bilanţ pozitiv în European Youth Basketball League

Data actualizării: Data publicării:
sport juniori baschet 300816

Juniorii sub 14 ani de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul au reuşit rezultate bune şi în Europa. La prima lor experienţă în cupele continentale, baschetbaliştii care în urmă cu un an deveneau campioni naţionali la Mangalia, au încheiat grupa European Youth Basketball League, Zona Europa Centrală, pe locul doi.

După înfrângerea suferită în primul joc, LPS Bihorul a obţinut trei victorii consecutive. Acestea îi asigură participarea la turneul final.

Noi nu ne-am propus să câştigăm, ne-am propus să punem în practică ceea ce am pregătit. Am avut două săptămâni de pregătire înainte de turneu. Nu ştiu, sincer, celelalte echipe în ce stadiu al pregătirii au fost - noi ne-am pregătit două săptămâni după vacanţă şi am participat la turneu. Mulţumitor, foarte bine ne-am prezentat”, consideră Călin Pop, coordonatorul echipelor de baschet juniori LPS Bihorul.

Printre cele trei echipe învinse de LPS Bihorul s-a numãrat şi U BT Cluj-Napoca, de care orãdenii au trecut cu scorul de 64-60.

Un meci puternic, un meci de luptă, pe care l-am câştigat noi la patru puncte. Este un lucru foarte bun. În două, trei luni de la turneul final unde am ieşit pe locul şase în campionatul României, ei fiind campioni, am reuşit să-i batem”, spune Pop.

Celelalte douã victorii au fost obþinute cu o echipã din Ungaria şi în faţa uneia din cehia. Drept urmare, LPS Bihorul a devenit favoritã în turneul cu numãrul doi, programat sã aibã loc în luna ianuarie, anul viitor .

Reporter: Nicolae Mihalcea

Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri