BASCHET. Prima victorie în Champions League. CSM CSU Oradea a învins cu 96-85 pe Avtodor Saratov

Data actualizării: Data publicării:
sport saratov

Surpriza rundei în grupele Basketball Champions League a fost consemnată, marţi seară, la Oradea. CSM CSU a reuşit să se impună în faţa puternicei echipe ruse Avotodor Saratov, scor 96-85.

„Am crezut că-i putem bate, nu ne-a fost frică, (...) nu ne-a interesat faptul că această echipă a terminat la egalitate cu ŢSKA Moscova cu câteva zile în urmă", susţine Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Plecată cu şansa a doua în faţa ruşilor, campioana României a muncit pentru fiecare punct. Orădenii şi-au adjudecat primul sfert cu 22-17, iar până la pauza mare diferenţa a crescut la 7 puncte, 43-36.

În a doua parte, Saratov a reuşit să întoarcă rezultatul şi a condus cu 73-67. În acel moment a început recitalul reuşitelor de trei puncte orădene. Barnette, Pasalic şi Mirkovic au înscris de patru ori consecutiv de la distanţă, iar CSM a reuşit prima victorie din grupele Ligii Campionilor

Toată echipa a jucat bine, deci nu contează cine a marcat. Este important că am câştigat şi este important să menţinem acest ritm, pentru că jucăm două meciuri pe săptămână şi este foarte greu să te recuperezi", consideră Branko Mirkovic, jucătorul CSM CSU Oradea.

Cel mai bun marcator al orădenilor a fost Sean Barnette cu 27 de puncte, urmat de Mirkovic, cu 21 de puncte. În runda următoare în Europa, CSM CSU va evolua în deplasare, pe terenul formaţiei franceze Le Mans.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Jozsef Feher/ Car Digisport Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri